achtergrond

Nieuws

Archief

Oproep tot kandidatuurstelling kwaliteitskamer Gent

Oproep tot kandidatuurstelling kwaliteitskamer Gent

Oproep
21 feb. 2017

De Stad Gent is op zoek naar nieuwe leden voor de kwaliteitskamer, een adviesorgaan dat de ruimtelijke kwaliteit van projecten beoordeelt.

Gent wil kiezen voor ruimtelijke kwaliteit. Die kwaliteit kan kansen krijgen door intenties van bouwheren, visies van ontwerpers, meningen van diensten en opinies van bestuurders samen te brengen tot bouwprojecten en publieke ruimte die een meerwaarde voor de stad betekenen.

De kwaliteitskamer is de plek waar dit gesprek over de kwaliteit van geplande beeldbepalende bouwprojecten en publieke ruimte in Gent plaats kan vinden. De rol van de kwaliteitskamer is bespreken en discussiëren, bouwheer en ontwerper begeleiden en ondersteunen én de stedelijke diensten en het stadsbestuur adviseren op basis van dit gesprek.

Gent kiest met de geplande thematische verruiming voor een kwaliteitskamer met diverse stemmen rond de tafel: architectuur, stedenbouw, erfgoed, landschappen en publieke ruimte. Deze scope laat toe dat de kamer de ruimtelijke kwaliteit breed en geïntegreerd kan benaderen.

De kwaliteitskamer is samengesteld uit zes leden, die, onder voorzitterschap van de stadsbouwmeester, tweewekelijks samenkomen om een vijf- à zestal projecten te adviseren. De leden worden verkozen voor een periode van zes jaar.

Kandidaat-leden, met ervaring en autoriteit in één van de vijf expertisegebieden - architectuur, stedenbouw, erfgoed, landschappen en publieke ruimte - kunnen uiterlijk op maandag 13 maart 2017, 12u00 hun kandidatuur indienen.

De kandidatuur omvat:

  • een motivatiebrief met bijgevoegd curriculum vitae, getuigschriften en diploma’s;
  • een portfolio met verduidelijking van de ervaring en autoriteit in de expertisegebieden: architectuur, erfgoed, stedenbouw, landschappen, ontwerp publieke ruimte.

Kandidaat-leden bezorgen hun motivatiebrief, curriculum vitae en portfolio bij voorkeur per e-mail aan kwaliteitskamergent@stad.gent of aan de Dienst Monumentenzorg en Architectuur, Veldstraat 55, 9000 Gent.

Voor meer informatie over deze oproep kunt u contact opnemen met de Dienst Monumentenzorg en Architectuur, +32 9 269 37 30, mailen naar kwaliteitskamergent@stad.gent en op de website van de stad Gent.

Meer nieuws