achtergrond

Nieuws

Archief

EPB-Congres: "Renovate the future"

EPB-Congres: "Renovate the future"

Congres
14 mrt. 2017

Op donderdag 23 maart 2017 vanaf 15u30 in het BEL Brussel (naast Tour & Taxis).

Slim renoveren begint bij de bouwschil

Het Belgisch woningbestand is sterk verouderd. Willen we aan de ambitieuze klimaatdoelstellingen voldoen, dan dringt een ingrijpende renovatie van het bestaande woningbestand zich op. Sapa Building System, UNILIN division insulation, Renson, Soudal en AGC Glass Europe, 5 fabrikanten van bouwschilelementen verenigden zich samen met SBM Opleidingen onder de naam 'box, energiezuinig bouwconcept'. Op 23 maart blikken zij vooruit tijdens een 'Renovate the future'-congres voor architecten, EPB-verslaggevers en constructeurs.

Inschrijven is GRATIS.

Hoe kostenefficiënt is investeren in de bouwschil tijdens een renovatieproject? 

Een oude woning renoveren volgens de nieuwe energieprestatie-eisen is geen sinecure. Slim - energiezuinig en duurzaam - renoveren begint bij de bouwschil, als we de waarde van de woning in stand willen houden. Een duurzame bouwschil zorgt immers voor betere energieprestaties en meer rendement op lange termijn. 
Maar, hoe kostenefficiënt is investeren in de bouwschil tijdens een renovatieproject? En wat is de invloed van degelijke isolatie, raamprofielen en beglazing, luchtdichtheid, ventilatie en zonwering op een duurzame verbouwing?

Tijdens het 'Renovate the future'-congres geeft 'box, energiezuinig bouwconcept' op bovenstaande vragen een antwoord, aan de hand van case studies en praktische tips. 

De tweede editie van het congres wordt dit jaar gemodereerd door VRT-nieuwsanker Hanne Decoutere.

Luc Dedeyne, EPB-specialist, verduidelijkt de impact van de nieuwe energieprestatie-eisen op renovatie. Daarnaast presenteren de partners van 'box, energiezuinig bouwconcept' nog twee sprekers die elk binnen hun vakgebied een toelichting geven. Zo informeert professor Johan Albrecht de aanwezigen over hoe zij ingrijpend kunnen renoveren in een kostenefficiënt klimaatbeleid. Als afsluiter geeft architect Luc Eeckhout zijn globale en toekomstgerichte visie op duurzaam renoveren en ontwerpen. 

We verwelkomen u met plezier op donderdag 23 maart om 15u30 op het 'Renovate the future'-congres van 'box' in het BEL Brussel op de terreinen van Tour & Taxis

Bezoek thinkoutsidethebox.be voor bijkomende informatie en om je GRATIS te registreren.

 

Accreditatie van uren voor Permanente vorming EPB is in aanvraag bij het VEA en de orde van architecten.

Meer nieuws